Så lyckas du med campingen

Att campa är otroligt roligt och något som alla borde testa på åtminstone en gång i sitt liv. I Sverige har campingsemestrar blivit allt mer populära och många väljer med enkelhet bort chartersemestern till Spanien för att bila runt i vårt avlånga land. Ett stort plus är att det finns mängder med olika campingplatser att besöka. Vissa är väldigt enkla och man får sköta det mesta själv, medan andra kan jämföras med riktiga lyxresorter där pool, aktiviteter, spa och restauranger erbjuds på plats.

[IMAGE=cau9oyfKF4ac.jpg]

Även om det är kul att campa är det dock inte alltid det lättaste. Det är mycket som kan gå fel på vägen och därav är planering väldigt viktigt. Vi har samlat ihop några riktigt bra tips för att din campingsemester ska bli så bra som möjligt.

[IMAGE=dJymxvdX1bvc.jpg]

1. Kontrollera husvagn/husbil/bil

[IMAGE=fg1oWrccsHKu.jpg]

När du ska planera campingsemester är det lätt att enbart fokusera på var ni ska campa och det som campingplatsen erbjuder, men kom ihåg att resan dit är precis lika viktig. Se till att du har skaffat dig trygga och billiga sommardäck innan du beger dig av och att fordonet är i toppskick. Det finns däck som passar till alla typer av bilar och genom att köpa begagnat kan du vara snällare mot miljön och plånboken.

2. Boka i god tid

Kommer du på att du vill campa i sista sekund? Då kan det vara för sent. Eftersom camping har blivit allt mer uppskattat är det också inte helt ovanligt att alla campingplatser är slutsålda långt innan sommaren har börjat, speciellt om du är ute efter de där riktiga guldkornen. Var därför ute i så god tid som du bara kan och boka upp din plats.

3. Välj rätt camping

Vi förstår att det kan vara lockande att ta den allra billigaste campingplatsen, men var noga med att välja en camping som faktiskt kommer att passa för ert ändamål med semestern. Reser du tillsammans med barn kan det t.ex. vara viktigt att det finns någon form av underhållning på plats, t.ex. kanotpaddling, cyklar att hyra, en pool eller kanske möjlighet att låna olika typer av utomhusspel (boule, tennis, volleyboll).

4. Packa rätt

Det är lätt hänt att man packar för mycket, men hur mycket du behöver ha med dig beror på var du bestämmer dig för att campa. Om du är på en campingplats som kan liknas med ett hotell så kommer du att ha det mesta du kan behöva på plats och packningen kan således bli lättare. Ska du däremot vara ute i skog och mark och utan någon möjlighet att promenera in i närbutiken då behöver du packa både mer saker och dessutom packa på rätt sätt. Hur du reser har också stor betydelse. I en husbil kan du packa mer än vad du kan göra på cykel med ryggsäck.

Så lyckas du med campingen
Scroll to top
zakra