Vad bör man ha med sig?

När man ska hyra en stuga kan man ofta behöva ha med sig en hel del saker. Det beror dock många gånger på var man ska bo, hur länge man ska bo där och om det finns några saker i stugan. Här ger vi några tips på saker som kan vara bra att ha med.

Lakan och handdukar

När man hyr en stuga kan det finnas möjlighet att låna lakan och handdukar där. Om man föredrar någon särskild kvalitet på dem eller om man till exempel är allergisk mot olika tvättmedel kan det vara klokt att ha med sig egna textilier.

Mat och dryck

I en stuga finns det ofta möjlighet att laga sin egen mat, antingen inomhus eller på en grill. Stugor ligger ofta en bit bort från restauranger med mera och det kan därför vara klokt att man har med sig egen mat och dryck. När man hyr en stuga är det inte som på hotell, frukost ingår till exempel inte. Om man är hungrig på morgonen kan det vara skönt att kunna göra sig lite frukost utan att behöva åka och handla först. I stugorna finns det ofta ett litet kylskåp att förvara mat i och dessutom finns det kaffebryggare med mera.

Dator, böcker med mera

Om det plötsligt blir dåligt väder under kan stämningen snabbt bli dålig om det inte finns något att göra. Man bör därför se till att ta med ett par böcker, kanske en dator, ett par spel med mera för att kunna hitta på något. Även om man har en bil och kan åka runt lite blir det snart tråkigt att hela tiden åka till samma typer av platser. Dessutom kostar det pengar att åka omkring. Shopping kanske är roligt under de första dagarna, men även det kommer till ett slut.

Eventuella husdjurstillbehör

Om man har ett husdjur och ska bo i en stuga där de är tillåtna är det viktigt att man ser till att ta med sig nödvändiga tillbehör som behövs för att kunna sköta djuret. Bara för att man får ha djur i stugan betyder det inte att den är förberedd för djurets vistelse. Man behöver till exempel ha med sig matskålar, vattenskålar samt eventuellt en kattlåda. Det är också klokt att ha med sig lite filtar som djuret kan ligga på. Då blir det inte massor av päls i soffor med mera i stugan.

Vad bör man ha med sig?
Scroll to top
zakra