Hur många får plats?

Eftersom att det finns så många olika stugor att välja mellan rymmer de också olika många människor. Det finns både små stugor för ensamboende, för två personer samt större stugor för upp till åtta personer. Men vad ska man välja?

Vad behöver man?

Om det är så att man vill ha lite större utrymmen eller inte gillar att sova i våningssäng kan det vara klokt att välja en större stuga med fler bäddar än vad som behövs. Det är också som så att man kan behöva en större stuga om man är beroende av en rullstol, eller om man har rullator. Då kan det vara svårt att manövrera på mindre utrymmen. I de allra minsta stugorna finns det ofta inte någon toalett och om man har små barn kan det vara mycket jobbigt att behöva gå flera gånger till en campings servicebyggnader.

När man ska hyra en stuga gäller det alltså att man tänker efter lite extra kring vilka behov man har. Om man funderar lite kan man ofta få ut en hel del mer av sin semester.

När det finns barn i familjen

Om en barnfamilj ska hyra en stuga kan det vara en fördel att välja en stuga som har flera rum. Då kan barnen ha ett eget rum att leka i och där kan de också hålla till om det regnar. Om barnen är i olika åldrar och något av dem är äldre är det mycket troligt att det äldre barnet behöver lite egentid. Barnet kanske inte vill gå och lägga sig lika tidigt som sina småsyskon och för en tonåring kan det vara jobbigt att hela tiden behöva dela rum med yngre. Det kan bli extra jobbigt om barnen är av olika kön. Då gäller det att ordna stugan så bra som möjligt. Kanske kan det äldsta barnet få ett rum, de yngre ett sovloft och så kan föräldrarna sova i en bäddsoffa? Ett annat alternativ kan vara att det äldsta barnet slår upp ett tält precis utanför stugan. Det kan vara extra intressant och roligt om barnet har med sig någon kompis.

Anpassa sig efter varandra

När flera personer ska dela på en stuga gäller det att man anpassar sig efter varandra. Det kan inte bara vara en persons vilja som kommer fram.

Hur många får plats?
Scroll to top
zakra