När man hyr en husvagn

Många som ska besöka andra orter väljer att bo i husvagn. Om man bara är borta någon vecka per år är det ofta billigare att hyra en husvagn än att köpa och äga en egen. Det finns också flera fördelar med att hyra en husvagn. För det första slipper man tänka på besiktning och eventuella fel som ska åtgärdas. I många fall kan man också hyra en husvagn som redan står uppställd på en camping. Då behöver man inte heller bry sig om att transportera husvagnen utan då kan man bara komma dit och börja bära in sina saker och göra sig hemmastadd för semestern.

Bra att ha koll på

När man ska hyra en husvagn finns det en del saker som kan vara bra att ha lite koll på. För det första kan det vara bra att känna till att det inte är önskvärt att man har barn eller husdjur i alla husvagnar. Det kan till exempel handla om att man är rädd om sängar och annat som finns, eller om att ägaren av husvagnen vill att också allergiker ska kunna använda den. Det kan också vara så att man inte får röka i vagnen. När man hyr husvagnen bör man också kontroller att den verkligen är besiktigad, att skatten är betalad och att den har en försäkring. Om så inte är fallet kan semestern sluta i tråkigheter. Det är också extra viktigt att kontrollera att det inte finns gasolläckage i vagnen.

Vad kostar det?

Kostnaden för att hyra en husvagn kan variera en hel del. Det kan till exempel bero på var i landet husvagnen står, om den ska transporteras, hur den sköts, hur gammal den är och så vidare. Det kostar ofta mer att hyra en stor och lyxig husvagn som står uppställd på en finare camping, än att hyra en äldre husvagn för en kortare familjesemester. Man får ofta räkna med att betala omkring 5000 kronor för att hyra en husvagn under en veckas tid. Då ingår inte mat, och man får ta med egna lakan med mera. Om husvagnen ska transporteras och användas på andra ställen kan det ofta vara dyrare eftersom att ägaren måste tänka på slitaget som blir på vagnen, dyrare försäkringar med mera.

När man hyr en husvagn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top
zakra