Gasol och faran med den

Många avstår från att semestra i husvagn på grund av att de inte gillar gasol och de kanske är rädda för den. Men är det verkligen så farligt och svårt att använda gasolen?

Kontrollera kopplingarna

Innan man börjar använda gasolen är det inte fel att gå över alla kopplingar en extra gång. Innan man ska iväg kan man också stanna till vid bilbesiktningen och göra ett gasolprov. Då provtrycks alla ledningar och de gås igenom noga för att alla läckor och sprickor ska upptäckas.

Laga mat med gasol

I husvagnar drivs plattor, ugnar och kylskåp ofta på gasol. Under färd är det däremot vanligare att kylen går på husvagnens batteri. Om man är uppkopplad på el kan man också driva ugnen och kylen på ström. Plattorna är dock gasoldrivna. För den som inte är van att laga mat med gasol kan det komma som en chock att maten snabbt blir mycket varm. I övrigt går matlagningen till som vanligt.

Vad kan hända?

Om det finns en läcka i gasolkopplingarna kan det hända att brand eller explosion uppstår. Om man misstänker att det läcker bör man öppna dörrar och fönster och utrymma vagnen samt stänga av gasolen. Rökning och eld ska undvikas.

Gasol och faran med den

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top
zakra