Campingmisstagen svenskarna upprepar!

Alla människor kan göra ett misstag, men när det gäller att göra campingmisstag finns det lite av en trend att upprepa samma misstag år efter år. Så småningom lär man sig säkert vad man bör och inte bör göra för att semestern ska bli så lyckad som möjligt, men som ny campare kan det vara svårt att få till det. Att åka på en campingsemester är inte detsamma som att boka en paketresa till Grekland där allt är inkluderat. Du måste planera noga för att säkerställa att allt går som önskat.

Hur man väljer att campa har naturligtvis stor betydelse för hur många av dessa misstag man kommer att behöva hitta en lösning på. Bor du på en lyxcamping som mer liknar en semesterresort kommer det i många fall inte uppstå så många direkta problem. Allt finns nära till hands och i butikerna kan du handla det du har glömt hemma. Väljer du däremot att tälta i skogen kan det vara lite svårare. Här nedan har vi listat de vanligaste misstagen som svenskarna gör när de ska campa!

Campingmisstagen att undvika

1. Du bokar alldeles för sent

Att boka för sent är en av de absolut vanligaste misstagen. Det har blivit mycket populärt att campa och därför är de flesta platser uppbokade långt i förväg. Se till att du är ute i riktigt god tid så att du kan få exakt den typ av boende som du vill ha på exakt den camping du önskar.

2. Du följer inte reglerna

På en campingplats finns det många regler. Vissa av dessa är oskrivna, men ska följas till punkt och pricka ändå. Om du t.ex. har köpt en riktigt snygg utomhusgrill från Byggmax så se till att du slänger kolen på rätt ställe, matrester på rätt ställe och att du städar upp för dig. Byggmax erbjuder även mängder med andra produkter som du kan behöva för att säkerställa en bättre campingsemester.

3. Campingar är bara för barnfamiljer

Nej, campingar är verkligen inte enbart för barnfamiljer. Det finns mängder med härliga campingplatser runt om i Sverige av lite lugnare karaktär. Det finns även campingar som erbjuder mer avskilda anläggningar för vuxna, t.ex. där du kan njuta av inomhuspool, behandlingar, drinkar och spa.

4. Du fokuserar på campingen men glömmer omgivningen

Visst är det kul att hitta en riktigt grym campingplats som har allt som du önskat dig, men hur är det med omgivningen. Kommer du att kunna göra det du vill göra på semestern, oavsett om du vill promenera i skogen, cykla, paddla kanot eller åka in till stan och njuta av shopping. Det finns många tjänster som du kan använda dig av på nätet för att se vad platsen erbjuder.

Campingmisstagen svenskarna upprepar!
Scroll to top
zakra