Olika typer av fönster

Vilka fönster är det som är bäst och hur ska man tänka när det är dags att välja? Att få nya fönster till sommarstugan eller huset är en mycket skön känsla, men eftersom urvalet är stort och fönsterna har olika egenskaper, är det viktigt att man är påläst i sitt val.

I denna text kommer du som läsare att få en snabb genomgång av de fönster som är mest populära. På detta sätt är det enklare att förstå varför man ska välja det ena framför det andra.

PVC-fönster – Det är egentligen exakt vad det låter som, fönster i plast. Att denna typ av fönster är mycket populär är inte speciellt svårt att förstå. Fönsterna kräver ingen till minimalt underhåll och står sig bra mot vind och rusk. Utöver det är fönsterna relativt billiga, vilket gör att de är utmärkta för de allra flesta människor.

Träfönster – Det finns få saker som går upp mot ett riktigt robust och stabilt träfönster. Fönster av detta slag kräver en hel del underhåll, men man får desto mer tillbaka. Denna typ av fönster är mycket snäll mot miljön och om du sköter fönsterna rätt behöver du inte oroa dig för att byta ut dessa på en lång tid framöver.

Aluminiumfönster – Den allra största fördelen med fönster i aluminium är att de är väldigt lätta, samtidigt som de har en god hållbarhet. Jämfört med många andra typer av fönster kräver dessa väldigt lite underhåll, vilket gör att de passar bra till den som gärna latar sig i solen istället för att fixa med huset. Trots att fönster i aluminium är mycket bra, så finns även nackdelen med att dessa fönster kan ha svårare att hålla värmen inne och kylan ute. Se till att du väljer fönster med ett lågt U-värde och att fönsterna är tillverkade för väderförhållandet i Sverige.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *