Kalix – en plats för alla

Högst upp i Sverige hittar du den lilla tätorten Kalix. Kalix är känd för att vara en fantastisk plats, inte minst på sommaren då naturen är mycket vacker och området fridfullt. Det råder inga tvivel om att dessa två anledningar är en del av grunden till att så många människor väljer att köpa sommarstugor i området. I denna text kommer du att få lära dig mer om en plats värd att besöka.

Trots att man kanske inte hört speciellt mycket om orten, betydligt mindre om man bor i den nedre delen av landet, så finns här mycket för både stora och små. Turismen i Kalix är förvånansvärt stor och sevärdheterna och friluftslivet är mycket lockande för många. Att köpa en sommarstuga här bäddar för fartfyllda äventyr, samtidigt som man kan fly vardagen och stressen som en större stad gärna ger. Här hittar du allt från fornborgen Fattenborg, men kan även ta dig en tur till Kalix kopparbruk för att se resterna av en av Sveriges största kolgruva.

Du behöver självklart inte köpa en stuga direkt, utan att ha utforskat området ordentligt. I Kalix hittar du riktigt fina campingplatser att besöka och en av dessa är Kamlungeforsen. Älskar du att fiska får du absolut inte glömma att ta med dig ditt fiskespö. Denna plats är nämligen den traditionella platsen för fiske av sik. Utöver fiske finner du många vackra platser att ta dig ett dopp på och ett flertal olika museéer och kyrkor att ta dig förbi.

Sammanfattningsvis kan man säga att Kalix är en plats för alla och har man bara vilja och fantasi så kan varje dag vara ett äventyr. Kalix skärgård innehåller så mycket som över 700 öar, så varför inte ta en riktig friluftsdag och paddla runt på lugnt och fridfullt vatten tillsammans med familj eller vänner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *