Energieffektiva fönster

Det finns många faktorer som spelar in när det är dags att välja fönster. De allra flesta människor vill vara så kostnadseffektiva som möjligt, samtidigt som man vill att fönsterna ska ha en god kvalitet och bevara energi på ett bra sätt. Tyvärr är det alldeles för många fönster och dörrar som inte fungerar som de ska och på så sätt släpper ut så mycket som en tredjedel av all den värme som egentligen hade kunnat gå åt till att värma upp hemmet.

På äldre hus är det vanligast att man fortfarande ser tvåglas-fönster. Åtminstone på de hus och stugor som ännu inte har renoverade fönster. Det finns ett mycket enkelt sätt att lösa detta och lösningen heter isolerglas. Ett isolerglas fungerar som en tredje glasskiva till fönstret och utrymmet mellan denna skiva och en annan, fylls med en ädelgas. Ädelgasen ser till att släppa in värme i bostaden, samtidigt som den förhindrar att kallras uppstår.

Genom att satsa på ett par energifönster med lågt u-värde minskar du dina elkostnader ordentligt. Glöm inte bort att se till så att fönsterna är korrekt monterade på huset och att tätningen är tillräckligt god. Det kan vara svårt och krångligt att byta fönster själv och därför är det många som väljer att vända sig till en professionell installatör. En stor fördel här är att man kan använda sig av rot-avdraget, vilket gör att man enbart behöver betala hälften av det fullständiga priset.

Det är minst lika viktigt att rå om fönsterna på din sommarstuga som på ditt vanliga boende. Sommarstugor i t. ex. Kalix behöver kunna tåla en stark kyla under vinterhalvåret och även om man inte spenderar någon tid i stugan under vintern, så är det viktigt att huset är tätt. Gör det till en vana att alltid kolla igenom fönsterna när du är på plats och se till så att tätningen är bra, hela vägen runt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *